Geleneksel moda ile hayatımıza giren şalvar, günümüzde modern modaya da entegre edilerek sağladığı rahatlık ve şıklığı ile kombinlere renk katmaya devam etmektedir. Her yaş grubundan kadına hitap eden şalvarların birçok farklı kombin ve tarzda kullanılabilmesinin verdiği esneklik sayesinde neredeyse her gardıropta bu ürünlere rastlamak mümkündür. Her ne kadar kullanımı ve kombinlenmesi kolay olsa da, özellikle günlük kullanım için şalvar seçerken dikkat edilmesi gerekenler yalnızca alacağınız şalvarın modeli değil, üretildiği kumaşın türü de oldukça önem taşımaktadır.
Günlük Şalvar Nasıl Kullanılır?
Günlük şalvar, günlük kombinlerde kullanılabilen alt giyim ürünlerinden birisidir. Eski dönemlerden bu yana kullanımı devam eden şalvarın sağladığı rahatlık, esneklik ve kullanım kolaylığı sayesinde modası asla bitmeyen bir ürün olarak görülebilir.
Günlük kullanımda şalvarın yeri, kullanıcılar için şalvarın özellikleri açısından oldukça ayrıdır. Şalvarlar, nefes alabilen, vücuda pek temas etmeyen ve kullanıcıyı özgür bırakan modellerde üretilirler. Bu özellikleri sayesinde şalvarlar, sıcak mevsimlerde kullanıcısını birçok olumsuz durumdan korur.

Mucizevi sayılabilecek bu ürünler, kadınlar tarafından genellikle crop top, vücudu saran gömlek veya T-shirtler ile kombinlenirler. Bu, şalvarın vücutta oluşturduğu salaş görüntüyü dengelemek için çok iyi bir yöntemdir. Şalvar gibi aynı salaşlıkta ürünlerin kullanılması, kombinin dengesiz gözükmesini sağlayacaktır.
Genellikle kendisine bahar ve yaz kombinlerinde yer bulabilen bohem şalvar modelleri karmaşık detaylarda ve güneşin enerjisiyle örtüşen bol renkli tarzlarda üretilen ürünlerdir. Bu ürünlerin karmaşıklığını dengelemek adına sade tamamlayıcılar ile tamamlamalısınız. Örneğin, minimal takılar, sandalet, sneaker gibi düz ayakkabılar dengeli görünüm için ideal olabilir.
Günlük Şalvar Kumaşı Nasıl Seçilir?
Şalvarlar, nefes alabilen, vücudu sarmayan, hareketi kısıtlamayan ürünlerdir. Bu ürünlerin üretildikleri kumaşların özellikleri, şalvarların bu eşsiz özelliklerini kısıtlamaktan ziyade destekleyici nitelikte olmalıdır.
Bu özellikleri destekler nitelikte olan birkaç kumaş türü bulunmaktadır. Bu kumaş türleri, pamuk, viskon, keten ve lycra kumaşlardır. Bu kumaşların her biri farklı özellikleri şalvarlara aktararak kullanıcılarına rahatlığı sağlarlar.
Pamuktan üretilen şalvarlar, nefes alabilen yapıları sayesinde yaz aylarında terletmezler ve oldukça yumuşak olurlar. Bu da cilde zaten değmeyen şekilde üretilen şalvarların otururken veya uzanırken dahi cildi tahriş etmemesini ve alerjik bir tepkimeye yol açmamasını sağlar.

Viskon, özellikle dizaynlı şalvar modelleri üretilirken kullanılan bir kumaştır. Bu kumaş türü, pamuk kadar nefes alıcı özellikle olmasa da esnekliği sayesinde bu açığını iyi bir şekilde kapatabilmektedir.
Keten, pamuk kadar nefes alabilen bir özelliktedir fakat kırışmaya meyilli olduğu için bahar aylarından ziyade yaz aylarında tercih edilir. Sağladığı rahatlık ve yumuşaklık sayesinde günlük kullanımda şalvar kumaşlar arasında adından sıkça söz ettirmektedir.
Toplum içerisinde likralı kumaş olarak bilinen lycra karıştırılan kumaşlardan üretilen şalvarlar, sağladıkları esneklik ve hareket kabiliyeti ile kullanıcılarına rahatlık sağlarlar. Ayrıca lycra karıştırılan kumaş dayanıklığı oldukça yüksektir, bu da kullanıcıların bu kumaş türünü seçmesi için ayrı bir özelliktir.
Kış aylarında şalvar kullanımı pek yaygın olmasa da, kimi zaman tamamen yün veya yün-polyester karışımlı şalvarlar üretilmektedir. Bu şalvarlar, kış aylarının soğuğunu kullanıcılarına hissettirmezler, ayrıca bol kesim modelleri sayesinde hareket kabiliyetlerini de kısıtlamazlar.
Günlük Şalvar Alırken Kumaşta Nelere Dikkat Edilmelidir?
Günlük şalvar kullanmayı seven ve isteyen birçok kullanıcının dikkat etmesi gereken ilk faktörlerden birisi de şüphesiz ki şalvarın üretildiği kumaş ve bu kumaşın özellikleridir. Özellikle mevsim şartlarının çokça değişkenlik gösterdiği yerlerde bu durum, kullanıcılar tarafından oldukça önem verilen bir konu olarak karşımıza çıkar.
Örneğin, yaz aylarının oldukça sıcak ve nemli, kış aylarının çok soğuk ve kuru geçtiği yerlerde aranan şalvar özellikleri birbirinden elbette farklı olacaktır. Bu farklılığı gideren yegane faktör, şalvarın üretildiği kumaştır.

Kıyafetlerin üretiminde kullanılan kumaşlar, kıyafetlerin özelliklerini belirlerler. Yazın sıcak olan memleketlerde pamuk, keten, viskon gibi kumaşların kullanımının yaygın olması, bu kumaşların kıyafetlere sağladığı nefes alabilirlik özelliğidir ve buna bağlı olarak daha az terlemeye sebep olmalarıdır.
Bu kumaşlardan üretilen şalvarlar, hem salaş hem de nefes alabilen yapıları sayesinde kullanıcılarına sıcağı hissettirmezler. Oldukça pratik kullanımları sayesinde de birçok kombinde kendilerine yer bulabilirler.
Aynı şekilde kışın sert geçtiği memleketlerde, kişiler genellikle kendilerini sıcak tutabilen, kalın ve nefes almayan kumaşları tercih ederler. Bu, soğuk havanın vücuda temas etmemesi ve vücudun sıcak kalması için alınan bir önlemdir.
Bunun için, genellikle tercih edilen kumaş türleri %100 pamuk veya polyester ile karıştırılan pamuk kumaşlardır. Bu kumaştan üretilen şalvarlar, kullanıcıların kış aylarında üşümeden salaş giyim tarzlarını ön plana çıkarmalarına yardımcı olur.